Oprema za etiketiranje kozmetike

Koristno za vsakega proizvajalca kozmetične embalaže

Zvezni zakon o hrani, zdravilih in kozmetiki kozmetiko opredeljuje kot "izdelke, namenjene drgnjenju, vlivanju, posipanju ali razprševanju, vnašanju ali drugačnemu nanašanju v človeško telo za čiščenje, polepšanje, spodbujanje privlačnosti ali spreminjanje videza."

Zahteve za označevanje kozmetičnih izdelkov FDA so namenjene zaščiti potrošnikov pred nevarnostmi za zdravje in zavajajočim praksam ter pomagajo potrošnikom pri sprejemanju utemeljenih odločitev v zvezi s kozmetiko, ki jo nameravajo kupiti.

Kozmetika ne sme biti označena ali oglaševana z izjavami, ki kažejo, da je FDA odobrila izdelek. To velja tudi, če je proizvodni obrat registriran ali je izdelek na voljo v programu za prostovoljno registracijo kozmetičnih izdelkov FDA.

Na kratko, FDA od etiket za kozmetiko zahteva:

  • Identiteta izdelka (kaj je)
  • Neto vsebina (koliko je v paketu)
  • Izjava o sestavini (iz česa je sestavljena)
  • Vse zahtevane opozorilne nalepke (potencialna tveganja, povezana z uporabo izdelka)

Proizvajalci kozmetične embalaže vedo, da so etikete bistveni del trženja kozmetike, namenjene pa so tudi obveščanju potrošnikov o predvideni uporabi izdelka, sestavinah, neto količini in kraju proizvodnje ali distribucije.

Ker so nalepke za kozmetiko različnih oblik in velikosti, obstaja različna oprema za nanašanje etiket, ki ustreza različnim zahtevam. Večnamenski stroji za nanašanje nalepk vam omogočajo, da svoje kozmetične izdelke zavijete, zaprete in nalepite s hitrostjo strele.

Ne glede na embalažo kozmetike, ki jo je treba označiti, poiščite najprej najboljše možnosti nalepk in nato ustrezno opremo za označevanje. Najboljša modularna oprema za etiketiranje lahko pravilno namesti vaš tip etikete, prilagodi dimenzije posode in se popolnoma ne uvrsti v vašo proizvodno linijo.

Vrste etiket za kozmetiko

Etikete za pakiranje kozmetičnih svinčnikov in pisala

Med očmi, kremnimi senčili, čopiči za obrvi in barvami za ustnice lahko hitro poiščete posode v obliki pisala in svinčnika, ko pogledate po ličilnem hodniku.

Po navedbah Beauty Packaging povpraševanje po kozmetičnih svinčnikih in pisalih narašča, proizvajalci kozmetične embalaže pa krepijo ukrepe za ustvarjanje konkurenčnega dizajna in zaščitne embalaže, ki je očitna pred nedovoljenimi posegi, ki bo všeč potrošnikom.

Etikete za pakiranje kozmetičnih svinčnikov in pisala

Kozmetični zabojniki za svinčnike in pisala zahtevajo posebno skrb, ker je prostora malo, vendar morajo biti na embalaži vse potrebne informacije, vključno s sestavinami, imenom izdelka, barvnimi informacijami in še več. Običajno je to mogoče doseči z zaviti nalepko in oznako s končno piko.

Nalepka, s katero se zavije, pokriva največjo površino večine posod in lahko obsega celotno dolžino izdelka. Nalepki lahko dodamo tudi perforacijo, da zagotovimo tesnilo, ki ga je enostavno odpreti in je nedotakljivo. Blagovne nalepke, s katerimi se zavijejo, lahko učinkovito prikažejo vse informacije o izdelku, za katere velja FDA. Poleg tega lahko označevalci nanesejo pikčaste nalepke na zaprti konec vsebnika pisala ali svinčnika, da označijo barvo ali barvno kodo.

Etikete za embalažo kozmetičnih cevi

Losjoni, kreme, korektorji in izdelki za lase niso popolnoma v tubah, zasnovanih za enostavno doziranje. Pravi stroj lahko izdelke iz cevi hitro in natančno označi na sprednji in zadnji strani ali okoli celotne posode.

Ovite nalepke na kozmetičnih tubah omogočajo preprost enodelni postopek nanašanja, ki se lahko hitro premika po stroju z minimalnim gibanjem. Obliko ovinka lahko prilagodite tako, da deluje z ukrivljenostjo in zožitvijo vaše cevi.

Etikete za embalažo kozmetičnih cevi

Ker večina cevi zagotavlja poltočk na površinah spredaj in zadaj, mnogi proizvajalci za učinkovitost uporabljajo dvodelne nalepke. Sprednja etiketa je običajno sestavljena iz logotipa podjetja, imena izdelka, vsebine in drugih obveznih informacij, medtem ko je na zadnji plošči doma črtna koda, seznam sestavin in navodila za uporabo.

Oznaka rokava za celo telo je bolj intenzivna kot druge možnosti označevanja, vendar omogoča spreminjanje videza celotne cevi od zgoraj navzdol. Rokavi zahtevajo posebno skrb pri namestitvi in uporabi, da se ohrani kakovost in skladnost.

Kozmetične etikete Can & Jar

Pločevinke, aluminijaste pločevinke, stekleni kozmetični kozarci in akrilni kozarci se pogosto uporabljajo v kozmetični industriji za zadrževanje voskov, krem za obraz in drugih poltekočih izdelkov.

Pločevinke in kozarci pogosto dobijo nepravilne oblike, da povečajo zanimanje za embalažo kozmetike, vključno z dimenzijskimi izrezi in poševnicami. Označevanje posod za kozmetiko, kot so te, je lahko težavno, vendar je mogoče stroje za označevanje zgornjih in spodnjih etiket kalibrirati, da bodo kos temu delu. Zgornje in spodnje nalepke je mogoče hkrati namestiti s pomočjo etikete z dvojnim kolutom in pravilno sinhronizacijo.

Kozmetične etikete Can & Jar

V primerih, ko zgornji ali spodnji del kozarca nista dovolj velika za standardno etiketo, je koristna uporaba nalepk s končnimi pikami. Končne pike se pogosto uporabljajo za simbole, kode, barvne vzorce ali drobni tisk.

Nalepke za kozmetične stekleničke v jeklenkah

Cilindrične kozmetične stekleničke se uporabljajo za široko paleto kozmetičnih izdelkov. Stekleničke brezzračne črpalke, stekleničke z losjoni in laki za lase so primeri jeklenk, ki se pogosto uporabljajo v kozmetični industriji. Prav tako so v različnih velikostih in so med najbolj vsestranskimi zabojniki, ki so na voljo na veleprodajnem trgu.

Nalepke za kozmetične stekleničke v jeklenkah

Stroj za etiketiranje steklenic, ki ga zavite, je kot nalašč za označevanje cilindričnih kozmetičnih steklenic. Z njimi je enostavno delati in se nemoteno premikati po tekočem traku, ko se izdelki vrtijo po črti. Če je steklenica večja, je morda bolje uporabiti sprednjo in zadnjo etiketo.

Rokave s celotnim telesom lahko uporabimo tudi za tesnjenje manjših cilindričnih posod s pokrivanjem celotne površine. Sijaji za ustnice in drugi izdelki pogosto uporabljajo prozorne rokave, da pokažejo barvo izdelka, hkrati pa zaščitijo vsebino pred posegi.

Kompaktne nalepke za kozmetiko

Kozmetični kompaktni izdelki, ki se uporabljajo za pudre v obliki podlage, bronzerja in senčil, zahtevajo posebno skrb med označevanjem. To je najbolje doseči z zgornjimi in spodnjimi etiketami, ki jih pritrdi stroj, občutljiv na pritisk, zasnovan za uporabo prave količine tlaka, ne da bi posodo ali njeno vsebino zdrobili ali uničili. Na srečo današnji stroji za etiketiranje omogočajo avtomatizirano tehnologijo za centriranje obeh nalepk zgoraj in spodaj brez neusklajenosti.

Kompaktne nalepke za kozmetiko

Pomen opreme za označevanje

Ne glede na to, kako hitro lahko svoj kozmetični izdelek stekleničite, posodite ali napolnite s svojim kozmetičnim izdelkom, je lahko celotna proizvodnja omejena s hitrostjo označevanja in trženja. Eden največjih izzivov, s katerimi se srečujejo številni proizvajalci embalaže za kozmetično embalažo, je tiskanje in nanašanje nalepk - obstaja pa več dobrih rešitev za nalepke in možnosti strojev za nalepke.

Stroji za etiketiranje imajo različne cene, kar se proizvajalcem, lastnikom podjetij in poslovodnim delavcem, ki delujejo z omejenim proračunom, pogosto zdi neverjetno. Vendar pa lahko učinkovita oprema za označevanje dramatično poveča produktivnost in se povrne s takojšnjim dopolnjevanjem.

Učinkovitost

Običajno večina proizvajalcev kozmetike začne brez velikih vnaprejšnjih kapitalskih naložb, zato za začetek proizvodnje ročno ročno označijo svoje posode z izdelki. Vendar pa lahko dodajanje enega polavtomatskega stroja za označevanje, namiznega ali modularnega, poveča produktivnost za skoraj 500%, kar omogoča označevanje do 150 posod na uro.

Popolnoma samodejni stroji za etiketiranje so fizično večji in nekoliko dražji od polavtomatskih opcij, lahko pa označijo do 500 zabojnikov na uro. To povečanje učinkovitosti omogoča označevanje več izdelkov z enako natančnim, a hitrejšim tempom.

Ne glede na to, ali zapakirate losjon, šminko, podlago ali kompaktne izdelke, bo ustrezna oprema za označevanje hitro upravičila stroške.

Kakovost

Uporaba polavtomatskega ali popolnoma avtomatskega stroja za nalepke daje lastnikom kozmetičnih podjetij in proizvajalcem embalaže možnost, da vsakič natančno postavijo dobro oblikovano etiketo - in vsi vemo, da je etiketa z odličnim dizajnom in natančno uporabo ključnega pomena tržno orodje.

Stroji za etiketiranje so hitrejši, bolj dosledni in dosledno natančni v primerjavi z ročnim ročnim označevanjem. Najboljša oprema za etiketiranje vključuje stabilizatorje, ki zagotavljajo, da je etiketa postavljena enakomerno in na istem mestu znova in znova, ne da bi se premikala navpično ali vodoravno.

Stroški Vs. Vrednost

Čeprav se vnaprejšnji stroški nakupa ali zakupa nove opreme za označevanje zdijo zastrašujoči, je ključnega pomena oceniti vse proizvodne stroške, ki vplivajo na vaše delovanje.

Enkratni nakup opreme za etiketiranje bo na primer bistveno manjši od stroškov najema redno zaposlenega, ki bo na izdelke nanašal etikete. Če že imate delavce, ki ročno pritrjujejo nalepke, jih bo avtomatizacija postopka označevanja osvobodila opravljanja bolj nujnih in profiliranih nalog.

Drug pomemben del enačbe stroškov je zmanjšanje zapravljenih in pokvarjenih izdelkov, ki prihajajo iz linije. Oprema za označevanje je dosledna in zanesljiva, zato je odpravljena človeška napaka in manj nalepk je nameščenih, kar prihrani denar. Treba je razumeti učinkovitost in prihranek stroškov glede na dejansko ceno opreme v gotovini. Konec koncev je vrednost opreme v mnogih pogledih večja od stroškov.

Ocenjevanje vaše namestitve

Preden izberete želeno vrsto stroja za nanašanje etiket, se seznanite s svojimi proizvodnimi cilji, ocenite trenutno nastavitev in določite pravo velikost stroja. To vam bo pomagalo izbrati označevalnika, ki ustreza vašim potrebam, se brez težav vključi v vaše trenutno delovanje in poskrbi, da je vaš postopek učinkovitejši.

Proizvodnja teči

Če želite pravilno oceniti svoje potrebe, jasno določite svoje oznake in proizvodne cilje.

Začnite tako, da se odločite za količino in hitrost, po kateri naj se vaša kozmetika premika po tekočem traku. Oprema za nalepke je na voljo v različnih hitrostnih območjih, zato izberite takšno, ki ustreza hitrosti, ki jo lahko vzdržuje vaša linija.

Prav tako boste morali razmisliti o morebitnih izpadih, ki bi se lahko pojavili med spreminjanjem aplikacij za označevanje (npr. Prehod z ročnega označevanja na polavtomatski stroj).

Vsak izbrani stroj za etiketiranje bo imel prednosti in slabosti, zato poiščite označevalnika, ki vam bo enostaven za namestitev, uporabo in vzdrževanje.

Prostor in oprema

Ko imate v mislih jasne cilje glede količine izdelka, ki ga boste potisnili skozi svojo črto, in s kakšno hitrostjo, poiščite opremo, ki ne bo prišla v prostor, ki ga imate, in bo delavcem lahko dostopna. Drugi vidiki vključujejo združljivost obstoječe opreme in celotno zasnovo linije za pakiranje.

Vaša proizvodna linija vključuje različne stroje, kot so polnilci, zamaški in etikete. Zaradi učinkovitosti je najbolje, da za preprečevanje težav kupite etiketni stroj, ki je združljiv z opremo, ki jo že imate v svoji liniji. To je tudi priložnost, da se odločite, ali želite, da se vaš etiketirni stroj ne ujema z vašimi trenutnimi stroji, ali želite raje samostoječi etiket.

Izberite oznako, ki se lahko spreminja s proizvodno linijo, saj se s časom širi in izboljšuje.

Upoštevanje vsebnikov in etiket

Izbirate lahko med različnimi posodami, od steklenic s črpalkami do kozarcev z vijaki do potisnih pločevink. Izbirate lahko med različnimi zabojniki, zaščiten pred nedovoljenimi posegi, ki ustrezajo smernicam in predpisom za pakiranje, zapiranje in označevanje.

Ne glede na vrsto posode vašega podjetja, ko določite mere, je čas, da se odločite za velikost, slog in umestitev nalepke. Najbolj priljubljene vrste so nalepke spredaj in zadaj, nalepke, ki jih zavijete, in nalepke s skrčnimi rokavi.

Če veste, da bo vaša steklenica nenavadne oblike, boste morali najti stroj za etiketiranje, ki bo lahko pravilno prilepil etikete na te edinstvene dimenzije. Označevalni stroji so različnih velikosti in vrst, vendar niso nujno univerzalni za vse namene nalepk.

Kakovostni zabojniki in nalepke

Za oster, profesionalen videz je izbira visokokakovostnih materialov bistvenega pomena. Čeprav lahko pravi označevalec odlično opravi svoje delo pri označevanju vaših izdelkov, če uporabljeni vsebniki niso vrhunski, lahko povzročijo težave, zaradi katerih je vaš izdelek videti slabo.

Ne glede na to, kaj izberete, se prepričajte, da so posode skladne. Zaradi pomanjkljivosti in neskladnosti v velikosti in obliki lahko naprava za etikete napačno prebere, kje je treba namestiti etikete. Redno pregledujte svoje posode, če so na voljo kakršni koli znaki slabe kakovosti, da jih boste lahko naslovili, preden bodo napolnjeni in nepravilno označeni.

Kakovost etikete je še en dejavnik, ki bo določil vaše splošne rezultate. Nalepke so v različnih materialih in lahko uporabljajo različna lepila ali lepila, če jih nanesete na posode. Nalepke slabe kakovosti so dovzetne za trganje, mehurjenje, razmazovanje in druge okvare v delovanju nalepk. Izberite dobro znano in zaupanja vredno blagovno znamko in dobro premislite, ali imate raje papir ali sintetični izdelek.

Zaključek

Ko se povečujete s svojo proizvodnjo, naj bodo to svinčniki za oči, kremna senčila, šminka, losjoni, kreme, korektorji, izdelki za lase itd., S profesionalno opremo za označevanje, ne pozabite na vse odločitve, ki jih boste morali sprejeti.

  • Ocenite svojo trenutno proizvodno linijo. Določite število zabojnikov, ki jih je treba označiti, ter prostorske in oblikovne omejitve.
  • Ko si postavite nekaj proizvodnih ciljev in imate idejo, kako boste integrirali nov kos opreme za označevanje, je čas, da se odpravite po nakupih. Pri nakupu stroja za etiketiranje boste morali primerjati različne možnosti, vključno s polavtomatskim, popolnoma samodejnim, namiznim, vstavljenim ali rotacijskim. Upoštevati boste morali tudi svoje materiale (npr. Plastenko s črpalko s sijajnimi papirnatimi nalepkami), da zagotovite, da bo izbrani stroj za etiketiranje dobro deloval.
  • Ne pozabite, da bo izbrana oprema za etiketiranje zahtevala tudi stalno vzdrževanje in skrb, da bo še naprej delovala. Obrnite se na uglednega prodajalca in pridobite informacije o njegovih pogodbah o servisu in razpoložljivosti delov, da boste imeli na voljo potrebna sredstva za vzdrževanje novega stroja.

Ko se ukvarjate s kozmetično proizvodnjo in pakiranjem od začetka do konca, morate imeti zanesljivo opremo za označevanje. Od izbire dobaviteljev do nakupa najboljše embalažne opreme je vseeno, ali želite ponuditi odličen izdelek, ki bo privlačen za vaše občinstvo.

Učinkovita uporaba avtomatizacije, vključno s tiskalniki nalepk in aplikatorji nalepk, bistveno izboljša produktivnost in izhod. Ključno pa je iskanje pravega etiketnega stroja. Pred nakupom preverite kakovost, hitrost in zanesljivost vseh potencialnih strojev za etiketiranje.